Oud- leerling Mohammad, kapper in hart en nieren

25 april 2024

We vinden het leuk te weten waar onze oud- leerlingen terecht komen. Docent Johan Smeets bezocht onlangs een oud-leerling en schreef er het volgende over:

Vijf jaar geleden zat Mohammad Fahham op onze school. Hij vertelde aan iedereen die het maar horen wilde dat hij in zijn geboorteland Syrië kapper was en dat hij in Nederland ook maar één doel had: een eigen kapperszaak. Dat hij het knippen in de vingers had, bewees hij door het haar van diverse medeleerlingen te knippen. Vaak stiekem op de wc en altijd gratis.

Na het Nt2 Mundium College ging Mohammad naar mbo-entree. Hij kon niet direct met de kappersopleiding beginnen, omdat dat een niveau 2-opleiding is. “Dat eerste jaar was zwaar.
Ik vond het niet leuk, maar ik moest het doen”, vertelt hij.

Na het mbo heeft Mohammad een tijdje een “stoel gehuurd” in een kapperszaak, maar hij wilde het liefst een eigen zaak. Die vond hij aan de Alberdingk Thijmstraat in Venlo. In de nabije omgeving liggen maar liefst vijf kapperszaken, maar de zaak van Mohammad onderscheidt zich van alle andere. Hij is de enige kapper die op afspraak werkt, maar ook de inrichting van zijn zaak, met veel zwart, is anders dan bij andere kappers.

Plannen voor de toekomst heeft hij ook. Bijvoorbeeld kappersproducten zoals wax ontwikkelen en verkopen onder zijn eigen naam. Ook wil hij over een jaar of twee een eigen huis met een kappersruimte kopen. Tot nu toe is alles gelukt wat hij voor ogen had. Waarom zou die laatste stap dan niet lukken?

 

Terug naar het overzicht