MUP

8 maart 2024

Als school zijn wij aangesloten bij Stichting Armoedefonds en doen wij mee aan het project rondom menstruatie-armoede.

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis geen geld voor menstruatieproducten. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties.
Het Armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (menstruatieproducten uitgiftepunten). We willen meisjes en vrouwen zelf de keus bieden om een product uit te kiezen dat bij hen past en dat zij comfortabel vinden. Daarom bieden we verschillende soorten, maten en merken maandverband en tampons aan. Ook zijn er menstruatiecups beschikbaar. Met al onze MUP’s bereiken wij nu zo’n 165.000 meisjes/vrouwen in Nederland.

Sinds deze week zijn wij een MUP! MUP staat voor Menstruatieproducten Uitgiftepunten.  Op het damestoilet hangt een kastje met menstruatieproducten waar leerlingen vrij kunnen pakken.

Terug naar het overzicht