Bezoek aan de Onderwijsbeurs

9 oktober 2023

Op vrijdagmiddag 29 september vertrok een bus met docenten en leerlingen van de M-leerlijn naar de Onderwijsbeurs in Veldhoven. Op de Onderwijsbeurs konden leerlingen zich oriënteren op het vervolgonderwijs.
In de mentorlessen hebben zij zich vooraf voorbereid op de vragen: welke scholen en opleidingen wil ik zien?  De leerlingen hebben zelf rondgelopen en hebben verschillende mensen gesproken waar ze hun vragen aan konden stellen. Het was een succesvolle middag!

Als opdracht heeft een aantal leerlingen een stukje geschreven na het bezoek aan de Onderwijsbeurs:

Tijdens ons bezoek van de onderwijsbeurs hadden wij veel leerzame ervaringen. Ook was de mogelijkheid om trainingen te volgen van de beste scholen van Nederland en DUO. In onze groep waren er veel mensen die op zoek naar hun specialiteit waren en dankzij deze organisatie konden ze beter begrijpen wat ze wilden doen. Ze konden ook met mensen van het MBO en het HBO praten.
Op het MBO plein mochten we ook aan de slag met de praktijk. Sommige leerlingen hebben krukjes gemaakt en hun haar laten doen bij de kapper.

Klas M3A/M2C

 

Terug naar het overzicht