Taaldorp in het Jeugdjournaal

31 mei 2023

Op dinsdag 30 en woensdag 31 mei vond het taaldorp plaats. In het taaldorp worden verschillende situaties nagespeeld. De leerlingen voeren een gesprekje met een collega. Een andere collega maakt een beoordeling. Het is dus niet alleen oefenen van gesprekjes, ervaring en vertrouwen op doen. Het taaldorp is ook een toets voor de leerlingen.

In de lessen Nieuwsbegrip kijken de leerlingen regelmatig naar het Jeugdjournaal. De leerlingen van V1a hebben een e-mail gestuurd naar het Jeugdjournaal. Ze hebben uitgelegd dat het taaldorp een bijzonder en belangrijk moment is. Het Jeugdjournaal is woensdag op bezoek geweest in het taaldorp en heeft gesproken met de leerlingen van V1a. Er is een mooie rapportage gemaakt: “Naar de kapper tijdens een toets: ‘Goed om te oefenen’” (Jeugdjournaal, 31 mei 2023).

Terug naar het overzicht