Eerste woorden op welkomstmuur

8 juli 2022

Onze leerlingen hebben samen met docenten Lobke Houkes en Brohlin Coumans van de ECI cultuurfabriek een ontwerp gemaakt voor een Chill-ruimte en welkomstmuur.  De denktank van 6 leerlingen heeft in verschillende bijeenkomsten ideeën uitgewerkt, waaruit het ontwerp is ontstaan. Alle groepen hebben workshops gevolgd, waar een onderdeel van het ontwerp van de Chill-ruimte centraal staat. Er zijn kussen gemaakt, kaften van boeken bewerkt en gedichten geschreven. In de workshop black out poetry zijn bijvoorbeeld onderstaande twee gedichten gemaakt door leerlingen. Alle gedichten zijn vervolgens rondom de kast in de Chill-ruimte op de muur bevestigd.

Black Out Poetry door Yasmin. Pagina uit boek. Bijna alle woorden zijn zwart gemaakt. Tekening van figuur die een sigaret rookt en omhoog kijkt. Leesbare woorden: jaloers. Ik probeerde mijn woede in bedwang te houden.

Op vrijdag 8 april legden de leerlingen samen met Lobke en Brohlin de laatste hand aan de Chill-ruimte, door de laatste boeken aan de tafel toe te voegen. Ook hebben ze de door de hen ontworpen welkomstmuur geopend. De welkomstmuur is een wereldkaart op de muur bij de ingang van de school. Alle leerlingen van onze school schrijven in het land van herkomst, in hun eigen taal “hallo” of “welkom” op de kaart. De leerlingen uit de denktank hebben deze kaart geopend door in hun land van herkomst de eerste woorden te schrijven. De komende periode zullen alle leerlingen van de school hun hallo schrijven en zo wordt de wereldkaart op de muur steeds voller.

We kijken terug op een mooi project waar onze leerlingen samen met Lobke en Brohlin van de ECI cultuurfabriek vorm geven aan de inrichting van onze school.

Zie ook het bericht “Nt2 Mundium College krijgt zelfontworpen chillruimte!” op de website van de ECI cultuurfabriek.

Terug naar het overzicht