De school is weer begonnen!

27 augustus 2020

Onze leerlingen komen weer naar school. Wel in een nieuw gebouw. De hele vakantie is er door iedereen hard gewerkt om de school klaar te maken voor de opening. En nu is het dan zover.

Natuurlijk is de situatie nog niet helemaal normaal door COVID-19. Tijdens de eerste les krijgen de leerlingen onderstaande brief mee naar huis. Hierin staat meer over de start van het schooljaar en de afspraken die we met elkaar maken. Zo kunnen we allemaal gezond naar school.

Beste ouder(s)/verzorger(s), beste leerling,

Hopelijk heeft iedereen genoten van de zomervakantie en we hopen dat iedereen uitgerust en klaar is voor het nieuwe schooljaar! Wij hebben er weer zin in en vinden het heel fijn dat de leerlingen naar school komen.

Wij starten dit schooljaar in het nieuwe gebouw op de Jagerstraat 2 in Roermond!

De leerlingen die vorig jaar naar Nt2 Mundium College kwamen, weten al waar ons nieuw gebouw is. Ze hebben hier gymlessen gehad. In de zomervakantie is het schoolgebouw verbouwd. We hebben nu mooie lokalen, een eigen aula en een eigen buitenplaats. Het is wel jammer dat er geen catering is. De leerlingen zullen de eigen lunch mee moeten nemen.

Het coronavirus is helaas nog niet verdwenen. Daarom is belangrijk dat de school veilig is voor iedereen. Wij volgen de richtlijnen van RIVM en het protocol van SOML.

  • Afstand houden: Leerlingen hoeven onderling geen afstand meer te houden. Wel moeten ze nog afstand van 1,5 meter houden tot volwassenen.
  • Ventilatie: onze school voldoet aan het bouwbesluit. Ramen en deuren moeten zoveel mogelijk openstaan tijdens de lessen én pauzes. Dat geldt ook als het buiten koud is. Dan moeten we warmere kleren aan en wordt de verwarming een standje hoger gezet.
  • Hygiëne: bij binnenkomst van de school en bij elk klaslokaal en toilet is desinfectiegel waarmee iedereen zijn/haar handen reinigt. Zorg ervoor dat je regelmatig je handen wast op bijvoorbeeld het toilet.
  • Quarantaine na vakantie? Is de leerling op vakantie geweest en werd de vakantieplek oranje of rood gebied? Blijf dan 10 dagen thuis. Bel wel de school om dit door te geven. Tel 0475-453618. De mentor zal u terugbellen.
  • Klachten? Thuisblijven! Last van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, kortademig, benauwd, reuk- en/of smaakverlies, en/of koorts? Dan blijf de leerling thuis of wordt de leerling naar huis gestuurd. Hij/zij mag weer naar school komen wanneer er minstens 24 uur geen klachten meer zijn, of wanneer uit de coronatest blijkt dat het geen corona is.
  • De contacten met ouders/verzorgers en/of externen zullen zoveel mogelijk op afstand plaatsvinden. Via een online afspraak of telefonisch kunt u contact hebben met de mentor over de voortgang en ontwikkeling van uw zoon of dochter. Bezoekers op school zijn voorlopig niet gewenst.

Als er vragen zijn, neem gerust contact op met de mentor.

Wij wensen alle leerlingen, ouders/verzorgers een goede start van het schooljaar toe!

Met vriendelijke groet,

Nt2 Mundium College

Terug naar het overzicht