Politiek voor nieuwe Nederlanders

15 november 2019

Wat ik op t.v. heb gezien, zie ik vandaag in het echt. Dat is bijzonder. (reactie van een leerling)

De leerlingen uit de IB1 en enkele NLP-leerlingen brachten op 15 november een bezoek aan Den Haag. Onze gids Brahim verwelkomde ons. We gingen van start met een kennismakingsrondje en een introductie met de vraag ‘wat is politiek?’. Vervolgens mochten we, nadat we allemaal waren gecontroleerd door strenge beveiligers, een bezoekje brengen aan het parlementsgebouw en namen we plaats op de tribune van de Tweede Kamer. Er waren helaas geen ministers of Tweede Kamerleden aanwezig die dag.

Na de middagpauze kregen we een rondleiding over het Binnenhof en namen we een kijkje in de kelder van de Ridderzaal. Hier keken we naar een film over de geschiedenis van het Binnenhof. In de kelder was verder een kleine tentoonstelling.Vooral de kledij en het wandkleed met de stamboom van de koninklijke familie hebben we uitvoerig bekeken.

Bij Prodemos hebben we nog gestemd met onze voeten; ieder van ons moest door te gaan staan op een plek aangeven of hij/zij het eens of oneens was met de gegeven stelling. Nadat iedereen een standpunt had ingenomen, probeerden we elkaar met argumenten te overtuigen. Ten slotte werden we in groepjes verdeeld en stelde Brahim quizvragen, natuurlijk gingen deze ook over politiek. De winnaars van de quiz mochten een cadeau uitkiezen.

Het was een zeer interessante en gezellige dag!

Jammer dat ik Mark Rutte geen hand heb kunnen geven (reactie van een leerling)

Terug naar het overzicht