Bezoek blindengeleidehond

21 maart 2019

Ook dit jaar zijn Ingrid en haar blindengeleidehond Tigger op bezoek geweest om te vertellen wat een blindengeleidehond voor een blinde persoon doet. De leerlingen hebben geleerd dat Tigger Ingrids beste vriend is. Hij heeft een goed geheugen en een groot oplossingsvermogen. Hij luistert goed naar haar commando’s en brengt haar altijd veilig naar huis. Dat heeft Tigger allemaal geleerd op de hondenschool in twee jaar tijd.

Een blindengeleidehond mag men niet aaien of afleiden als hij zijn tuigje om heeft. Dat betekent dat hij aan het werk is. Als het tuigje af is, is Tigger een perfecte knuffel.

Lieve Ingrid bedankt dat je samen met Tigger bij ons bent geweest. Jullie hebben heel wat harten doen ontdooien en ons laten beseffen dat hoe belangrijk honden zijn in het leven van mensen die (bijna) blind zijn.

Terug naar het overzicht