Bibliotheek bezoeken

6 februari 2019

De afgelopen weken hebben verschillende klassen een bezoek gebracht aan de bibliotheek Bibliorura in Roermond. Tijdens dit bezoek hebben de leerling een rondleiding gekregen in het gebouw van Maartje Giessen en Janneke Beckers. De leerlingen vonden het zeer indrukwekkend hoeveel verschillende boeken, tijdschriften, films, kranten en andere leesmaterialen er aanwezig zijn.

Na een rondje door het historiehuis in de bibliotheek, zijn de leerlingen aan de slag gegaan met een opdracht. Ze zijn op zoek gegaan naar verschillende soorten boeken, op verschillende plekken, met verschillend onderwerpen. Er was voor iedereen een opdracht op eigen niveau. De leerlingen waren super enthousiast en hebben super goed hun best gedaan!

Naar aanleiding van de bezoeken hebben de leerlingen een pasje gekregen van de bibliotheek. Ze kunnen nu zelfstandig, of misschien nog een keer samen met de mentor, naar de bibliotheek gaan. Ook zijn er verschillende leerlingen al op dinsdag in het taalcafé geweest.
Al met al dus een zeer geslaagd bezoek met een geslaagd resultaat.

Terug naar het overzicht