Praat Nederlands met me

18 januari 2019

Op 17 januari bezochten zo’n 30 collega’s van de scholen van Stichting Onderwijs Midden-Limburg het Nt2 Mundium College. Ze bezochten de ochtend met het Thema “Praat Nederlands met me”. Leerlingen en collega’s van onze school verzorgden een programma om de collega’s van andere scholen kennis te laten maten met het onderwijs op onze school. 

Het programma startte met een korte presentatie door Hilde Kleynen, onze locatiedirecteur. Daar na gaan de deelnemers op speed date met leerlingen en collega’s. Het doel van de speeddates is om in korte gesprekken meer te leren over onze leerlingen en onze werkwijze.

Na de pauze, waarin de bezoekers kunnen proeven van versnaperingen gemaakt door ouders van onze leerlingen, volgen ze een tweetal lessen van een half uur, verzorgd door onze docenten en leerlingen. De volgende lessen werden gegeven:

 • Woordenschatuitbreiding (Woordmuur)
  Leerlingen bereiden wekelijks ‘nieuwe’ woorden voor om aan de klas te presenteren.
 • DISK-methode BK & Taalcompleet met de M
  Kennismaken met de methodes die we gebruiken (DISK voor de jonge leerlingen en Taalcompleet voor de oudere leerlingen).
 • Horen, zien en spreken!
  Hoe geven we les in onze alfabetiseringsklassen? Deelnemers ervaren het inoefenen van de klank-tekenkoppeling aan de hand van vijf verschillende activerende werkvormen.
 • Rekenen op Nt2 Mundium College
  Naast taal verzorgen we ook rekenlessen. Hoe doen we dat in onze alfabetiseringsgroep?
 • Koken op Nt2 Mundium College
  Onze leerlingen hebben naast vaklessen ook praktische lessen. In deze les maken de deelnemers samen met leerlingen en collega’s in een half uur een eenvoudig recept.

Na afloop vroegen we de deelnemers hoe ze de ochtend hebben ervaren via AnswerGarden:

Praat Nederlands met me - AnswerGarden

We kijken terug op een geslaagde dag, waar leerlingen en collega’s van Nt2 Mundium College vol enthousiasme aan onze collega’s van SOML onze school hebben laten zien.

Terug naar het overzicht