‘…En opeens beland je in de Nederlandse maatschappij’

De première van de film ‘…En opeens beland je in de Nederlandse maatschappij’ over NT2 Mundium College heeft veel losgemaakt bij de betrokken kijkers en de vier hoofdrolspeelsters uit Irak en Amerika. Het bijzondere is, dat de meeste leerlingen NT2 zien als veel méér dan een school, namelijk de eerste kennismaking met Nederland en hun start hier. Dat heeft Jo Goffin (Mavo Roermond) geïnspireerd tot het maken van deze film van circa twintig minuten.

De zussen Ban en Lamees uit Bagdad reageerden emotioneel door de film en het aantal belangstellenden. “We hebben alles aan jullie bij NT2 te danken”, ervaart zij. Ook voor de zussen Angelica en Angelina was NT2 Mundium de basis voor hun nieuwe leven hier.

Na afloop gingen belangstellenden onder leiding van arabist, publicist en voormalig diplomaat in het Midden-Oosten Petra Stienen, met hen en elkaar in gesprek: docenten en andere medewerkers van SOML, leerplichtambtenaren, straatcoaches en wethouder Pleyte van Roermond, een medewerker van het ministerie van Onderwijs, de voorzitter van de Raad van Toezicht en natuurlijk de familieleden van de acteurs. Nieuwsgierig? Bekijk de film hier!